Szamos-bazár

Kocsikkal indulunk a szállásról, mielőtt Padist elérnénk, balra térünk, s irány a Szamos bazár, a vidék egyik leglenyűgözőbb természeti jelensége. Rövid séta után A Babilon kapuján belépve haladunk az Aragyásza barlang egyre sötétedő járatán keresztül.

 

Létrán leereszkedve egy félohomályos terembe érünk, ha ezt jó időben tesszük, a terem boltozatán lévő "ablakokon keresztül áramló fény csodálatos fényjátékot varázsol elénk. Lassan elfogy felettünk a mennyezet és egy szűk kanyonban, a Medúza zugban csúszkálunk le egész a szurdokvölgyig, egy üde rétre, a Fortuna-ligetbe. Balkéz felé, a Sárkány-zugban a Feredő-patak kis vízesésében frissülhetünk fel.  Alacsony vízállásnál utunkat a kanyonban folytatjuk, ez száraz lábbal, nadrággal reménytelen. A felénk magasodó sziklafalak látványa páratlan. A szurdokból jobbra meredek kaptatón érjük el a Belvedert, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a völgyre. Rövid séta után ismét a Fortuna ligetbe érünk, ahonnan utunkat folytathatjuk ismét a barlangon keresztül, vagy megkerülhetjük a felső úton keresztül.

DSCF1844.JPGszamosbazar1.jpgszamosbazar2.jpgszamosbazar2_k.jpgszamosbazar3.jpgszamosbazar5.jpg_MG_7126.JPG_MG_7137_jav.jpg

 


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

Szamos-bazár túraút


Phaeton túraút


Galbena kitörés és szurdok